Haugesund Sparebank Magasinsponsor

Syndefallet

6. oktober 2018. Den desidert tyngste dagen i min karriere. Vard har rykka ned te nivå 4 i norsk fotball med tre kampar igjen og spilla.

En blytung følelse, følelsen av å ha svikta alle så er glad i klubben, personlig ekstra vondt som oppvokst Vardgutt, som målvakt og plukka ut ball etter ball, det å stå i mål er verdens mest einsame jobb. Vard nede på et nivå en må nesten tilbake te før krigen sist klubben befant seg i. Kva gikk eigentleg galt?

Detta blei den sesongen der ingenting ville gå vår vei, stang ut, skader, trenerbytte, dårlig trente.  En haug med unnskyldningar, ansvarsfraskrivelse.  Ein sesong der alt Vard står for liksom blei litt viska vekk, synda mot våre verdiar og fant enkle veier ut. Ein kollektiv svikt frå heile organisasjonen rundt A-laget.

Reisen tilbake mot toppen

Nå e det inne i litt nye tider i klubben, den eldre garden har sagt takk for seg etter mange år tro teneste. Vil benytta muligheita te å gi dei en ekstra hyllest for den innsatsen som har blitt lagt ned i klubben. Nå må klubben begynne litt på nytt, me en gjeng ungdommar og et par ringrevar. ”Kolla” har vendt tilbake å sitte bak roret, Vard skal finne seg sjølv igjen. Me ska vær ein klubb der det ikkje handle om meg, Kolla eller noen andre enkelt individ. Der klubben er hovedfokuset. Der alle jobbe for emblemet te venstre på brystkassen. I Vard skal me være dei så jobbe hardast, vil det mest og har det kjekkast samen. I Vard kreve enn ingenting anna enn at ein gir sitt besta men samtidig er det rom for å vær seg sjølv.

Det å få spilla på A-laget te ein klubb som Vard med så mye historie gjør meg både glad og stolt. Det å få dra den drakta over hovudet e alltid spesielt.  Det e et privilegium å ha representert klubben. Alle nye spillerar får fort merka her blør me for drakta. Her er du frå dag ein velkommen i den finaste familien i heile Norge, Sportsklubben Vard Haugesund, klubben for alle.

Første steg

Denne pre-season har vært i god vardkultur med en drøss me unge svoltane spillerar som løpe sokkane av seg, et allereie sterkt fellesskap som bare vil fortsette og voksa, og det alle viktigaste, det fins ingen unnskyldningar. Løp hardt, scor mål, vera audmyk og stolt over å representere Vard. Prosjektet e allereie godt i gang men dette e først og fremst en prosess. Me stole på prosessen på a-laget og håpe alle med rød hjerta gjør det same. Me trenge dokke og låve og legga ned absolutt alt me har for at me skal få Vard tilbake der klubben høyre heima.

Bak fv. Johannes Fylkesnes, Adrian Roseth. Arent-Emil Hauge, Robert Kling, Martin Nordtveit, Magnus Håstø. Midten fv. Kurt Huke, Rune Steinsnees, Samuel Svendsen, Stian Barane, Morgan Karlsen , Johannes Nygaard Nilsen, Raymond Skjelde, Aleksander Gundersen, Joakim Birkeland, Espen Severeide, Kolbjørn Fosen. Fremme fv. Jesper Andreasson, Daniel Aarås, Andreas Lund, Thomas Kinn, Magnus Valen, Erling Myklebust, Roy Miljeteig.

Eg går nå inne i min sjette sesong i A-stallen te Vard. Eg har vært med på mye, frå læregut te å bli ein av dei mest rutinerte i stallen. Frå ein så satt i hjørna nærmast starstruck av å sjå mange av dei tidlegare banrdomsheltane mine så nå er blitt lagkameratar. Frå ung og lovande te å må stå fram og setta standard. Eg kjenne på det litt ekstra som ein så har et nært forhold te klubben, som ein del av den utrolige familien klubben er. Å ønska nye spillerar velkommen sånt at dei føle seg lika godt tatt imot så det eg blei sjølv. Her må alle forstå at det e Vard som gjelde, at en oppnår ingenting uten resten av laget, me vinne samen og tape samen. Her på A-laget skal det alltid være god treningskultur og et drivende ønske om å bli bittelitt betre kvar dag. På vegne av alle i A- stallen vil me takka absolutt alle frivillige, alle trenerer i ungdomsavdelinga, sponsorer og styret for deira innsats som gjør at me kan få driva med det me syns e kjekkast i heile verden, i den beste klubben i heile verden.

Alltid rød og blå med 13 bakpå.

Thomas Kinn.

Kolbjørn Fosen drømte om å trene Brann, og har stor sans for tysk fotball.

← Gravemaskin- eller noe med TV?

einforalle_FB

Haugesund Sparebank →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring