Haugesund Sparebank Magasinsponsor

Jentene stormer fram i Vard

Sportsklubben Vard Haugesund opplever en gledelig oppgang på jentesiden. Det er 10-15 år siden så mange jenter spilte fotball i klubben. Og flere talenter markerer seg på regionsnivå.

Jentene stormer fram som aldri før i Sportsklubben Vard Haugesund. Her ser vi herlige jenter fra J13 og det nye satsingslaget med innvandrerjenter.

For første gang på mange år er Sportsklubben Vard Haugesund representert med jenter på kretslagsnivå i Rogaland.I begynnelsen av april ble Synne Skeie og Alva Jørgensen tatt ut til Kretslag Jenter13.

– Det er veldig gledelig å melde at vi nå har jentelag i alle aldersklasser opp til 13-årsklassen. Satsingen til klubben om å behandle alle likt i barnefotballen begynner å gi resultater. Med tanke på utstyr og trenere behandles alle likt, sier Rune Lothe, daglig leder i SK Vard Haugesund.

Før skolestart går klubben aktivt ut til barnehagene i byen og har på den måten rekruttert flere jenter og gutter.

– Etter en tørkeperiode i jentefotballen gjennom mange år, gror det nå som aldri før. Også damelaget er i positiv utvikling. Med tanke på ressurser er det full likestilling på alle områder i hele barne- og ungdomsavdelingen, sier Lothe.

https://vimeo.com/337725985/861684fa4b

 

Ny milepæl for Vardmodellen

 Vardmodellen, klubbens integreringsprosjekt, har fått mye positiv oppmerksomhet nasjonalt, og siden 1995 har hundrevis av tenåringsgutter blitt integrert i samfunnet gjennom fotballen. Selv om det er like mange jenter som har innvandret til Norge, har de ikke deltatt i Vardmodellen – før nå.

Rune Lothe, daglig leder, gleder seg over at Vard ser frukter av sin satsing på jentefotballen.

– I samarbeid med Røde Kors og Breidablikk Læringssenter har vi nå fått opp et jentelag. På de første treningene har det vært seks-sju jenter. Dette er en unik utvikling som legges merke til nasjonalt, og håpet er at dette vil inspirere enda flere jenter med innvandrerbakgrunn til å begynne med fotball. Hos oss integreres jentene med norske spillere, noe som er hovedtanken bak Vardmodellen. Håpet er at vi på sikt kan få dette laget med i seriefotballen. Selv om dette er en sped begynnelse, satser vi på at dette vil være en viktig døråpner for flere, sier Lothe.

Gode støttespillere

Den brede satsingen til Vard muliggjøres gjennom et omfattende dugnadsarbeid, gode støttespillere og sponsorer.

– Av et budsjett på ni millioner kroner, kommer kun litt over en million kroner inn gjennom medlemskontingent. Det sier seg selv at støtten fra blant annet Haugaland Kraft er utrolig viktig for breddesatsingen i klubben. Vi er helt avhengige av gode samarbeidspartnere, det lokale næringslivet, og der er Haugaland Kraft en av de beste i klassen. De har vært med på vårt lag i mange år, og det setter vi veldig stor pris på. Vi hadde ikke klart det uten.

Kaffekoppen, praten og de humørfylte kommentarene er en vesentlig del av dugnadsgjengens treff. Fra venstre: Magnus Bua, Svein Olav Underhaug, Arne Lie, Ole A. Glette, Hans Høie, Svein Våge, Finn Nistad jr og Atle Sternhoff. Ole Østrem er også med i gjengen, men er ikke med på bildet.
Foto: Eva M. Sternhoff

← – Vi gjør det fordi det er gøy

Oddbjørn Skartun er leder for Vardmodellen, og trener for laget til Nasma (18) og lagvenninnene. | Foto: Lars Fisketjøn

Nå knekker Vardmodellen jentekoden →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring